Hemen Kayıt Ol

F KLAVYE KURSU

F Klavye On Parmak Kursu;

Öncelikle F klavye eğitimi Türkçe kelimelerin analizi sonucu ortaya çıkarılmış olan Türkçe diline uygun F Klavye olarak adlandırılmış sesli ve sessiz harflerin farklı bir dizaynı ile oluşturulmuş klavyede yapılır.

Temel eğitimde;

F klavye On parmak metotlu yazma tekniklerini öğrenir. On parmak kuralına uygun vuruş yaparak yazabilme becerisi kazanır. Standart Türk klavyesine göre, Klavyeye bakmadan 10 parmak metoduyla yazma becerisini kazanan mezunlarımız Zabıt Katipliği, Danıştay , Yargıtay sınavlarında başarı göstererek memur olabilirler.

Türk Milli Klavyesi “F” klavyenin tarihçesi, özellikleri ve tanımı. Harf sıralarının tanıtımı. Temel sıra, üst ve alt sıra tuşlarının eğitim, yazım ve uygulamaları. Nokta, iki nokta, virgül, noktalı virgül, büyük küçük harf kullanımının eğitim, yazım ve uygulamaları.

Kelime yazım uygulamaları ve cümle yazım uygulamasına geçiş ile basit cümle yazım uygulamaları.

Dikkat ve sürat artırmaya yönelik uygulamalar.

Rakamlar ve noktalama işaretleri eğitim, yazım ve uygulamaları.

Yazımı zor kelimeler ile yazımı zor cümle yazım uygulamaları.

Süreli, dikkat ve sürat testleri ile uygulamaları

Hızlı yazı yazmanın en püf noktası düşünmeden yazma becerisini kazanmaktır.

Katılacağınız İleri düzey eğitimde her öğrenci bireysel olarak değerlendirilerek sayısal takibe alınır.

Hızlı yazma becerinizi arttırabilmek için zorlandığınız kelimeler tespit edilir ve zor metinler üzerinde çalışma yapılır.

Yazması uzun süren karakter sayısı fazla olan kelimeler için ayrıca çalışma programı yapılarak bu tür kelimeleri hızlı yazmanız sağlanır.

Yazma hızınız 100 kelimenin üzerine çıktığı zaman satırlar çok çabuk biteceğinden satır takip göz koordinasyon çalışması yapılır.

Önemli Hatalı yazdığınız kelimeler üzerinde sıralama yapılarak harf ve hece yapılarına göre hata yüzdeniz ve hatalı yazma sebepleriniz uzman öğretmenimiz tarafından incelenerek en uygun çalışma programı yapılır.

Sınav stres baskısını arttırarak yazma çalışmaları yapılır.

1 dakikalık, 3 dakikalık, 5 ve 10 dakikalık tempolu çalışma yapılır.

Kişisel gelişiminiz takip edilerek hız arttırma çalışmaları yapılır.

Değerli Katip adayları aşağıdaki açıklamalar sizi katip yapacaktır.

Başta ne olursa olsun katip olmaya karar verdiyseniz kesinlikle azimli çalışmaktan vazgeçmemelisiniz ve kim ne derse desin motivasyonunuzu düşürmemelisiniz.

Biliyorsunuz ki sosyal medya araçları kullanılarak ciddi bir haber kargaşası ve stres unsuru farkında olmadan size yüklenmektedir. Bu sebepten dolayı duymak istemediğiniz motivasyonunuzu bozan haberlere takılmayınız.

En önemlisi “Katip Alımları ne zaman yapılacak?” bu soru hepimizi çok yıpratan bir sorudur. bunu sürekli düşünmek yerine kendinize hedef koyarak belirlenmiş olan tarihe kadar yeterli düzeye yani en az 120-130 kelimelere hızınızı arttırmanızdır. Arkasından sınava hazır olduğunuzda alımlar genelde şubat-mart, mayıs- haziran ve eylül-ekim aylarında yapıldığını bildirmek istiyoruz. Buna göre hazırlığınızı yapınız.

Bir diğer unsur ise Katipliğe sadece hızlı yazmayı öğrenmeye çalışarak zaman geçirmek yeterli değildir çünkü uygulama sınavı sonrasında mülakat eğitimi de sizi beklemektedir.

Kurumumuzda alacağınız eğitim tam donanımlı tüm yönleri düşünülmüş katiplik sınavlarında elde ettiğimiz tecrübemizi en iyi şekilde öğrencilerimize aktarmaktayız.

Katiplik uygulama sınavın yapıldığı yer, kullanılan klavye, oturduğunuz sandalyenin döner yada sabit olması bile önemlidir.

Uygulama sınavına yumuşak, sert ve düz klavye modelleri ile çalışmanızda fayda vardır.

Mülakat Eğitimi 4 bölümden oluşmaktadır.

Mesleki Bilgi 40 puan,

İnkılap tarihi 20 puan,

Genel Kültür 20 puan,

Dikkat, Duruş Algılama 20 puan olarak değerlendirilir.

Mülakatlarda önemli olan sınav komisyonu karşısında etkili intiba bırakabilmektir. Şu unutulmamalıdır ki mülakat karşılıklı etkileşim ile geçer. Ön yargılı olarak kaygıyla mülakata girmemeniz gerekmektedir.